Vi må prate om feminisme

Nå tenker du helt sikkert "Djises, skal hun preike om det der igjen?" Du begynner kanskje stille å lure på om jeg egentlig hater menn og har hår på leggene. NETTOPP derfor skal jeg be jeg deg veldig pent om å lese videre. Jeg sier please, her.

Mange avfeier feminisme på grunn av disse fordommene. Det gjorde jeg. Jeg tenkte at feminisme er en teit og utdatert bevegelse som verken påvirker meg eller har noe med meg å gjøre. Jeg var sikker på at feminister var crazy, ufeminine og ofte bitre kjerringer som ser på menn som fienden, som aldri gifter seg, aldri bruker sminke og hvertfall ikke bh.

I dag vet jeg bedre. Når jeg endelig fikk satt meg inn i temaet, ga det plutselig mening. Det ble helt naturlig for meg at jeg er en feminist. Jeg visste det ikke tidligere, at feminisme bare var ordet for meninger og holdninger jeg allerede hadde.

Jeg har lært hvor viktig temaet er og jeg har sluttet å bry meg om at det kan skape negative assosiasjoner hos andre når mine feministiske holdninger kommer frem. Jeg har også forstått hvorfor alle bør være feminister. Ikke bare kvinner. Menn også. (La meg slenge inn en kommentar her om at man ikke trenger å være et dyr for å kjempe for dyrs rettigheter. Fatter du?)

På onsdag leste jeg nemlig boken We Should All Be Feminists, skrevet av denne fine dama her, Chimamanda Ngozi Adichie.

Du trenger ikke lese boken, men om du har en ledig halvtime bør du bruke tiden på å se hennes TED Talk ved å trykke på bildet over. Forhåpentligvis vil du innse at du har tatt feil. At det er på tide å legge fra seg noen fordommer. At du kanskje burde gi hele feminisme-greia en ny sjanse.