Damene å se opp til

Noen ganger sitter jeg og googler tøffe damer. Damer som virkelig har fått det til. De er entreprenører. Sjefer. De styrer sitt eget show. Det vil jeg også gjøre en gang i fremtiden. Her er mine fem aller største forbilder.

Den nytenkende

Natalie Massenet jobbet som motejournalist da hun oppdaget at det var umulig å bruke internett til å få tak i designerklær til en photoshoot hun planla. Gap in the market tenke hun sikkert, for ikke lenge etter startet hun nettbutikken Net-a-Porter. Mange gir henne æren for å for alltid ha endret måten vi kjøper og selger high-end mote på. I dag har nettbutikken 2600 ansatte og rundt 2,5 millioner besøkende i måneden.

Den innflytelsesrike

Arianna Huffington er også tidligere journalist. I dag er hun sjefsredaktør for nettavisen og bloggplatformen The Huffington Post som hun var med å starte i 2005. Siden da har HuffPost vunnet en Pulitzer og Arianna blitt kåret til verdens tolvte mest mest innflytelsesrike kvinne i mediebransjen.

Den unge

Sophia Amoruso er kun 31 år gammel og eier en av verdens raskest voksende bedrifter, nettbutikken Nasty Gal. I dag, ni år etter at hun grunnla Nasty Gal, har nettsiden mer enn en halv million kunder i over 60 land. I tillegg har hun gitt ut boken #GIRLBOSS. Jeg dør av misunnelse.

Nykommeren

Erica Nicole ble kåret til en av 15 kvinnelige entreprenører "to watch" i 2015 etter at hun i 2009 startet nettmagasinet YFS Magazine - Young, Fabulous & Self-Employed. Jeg vil også ha mitt eget nettmagasin!

Den ambisiøse

Noen påstår sikkert at det er rimelig pretensiøst å ha et mål om å endre verden, men som vanlig velger jeg å ignorere den ekle lille tingen kalt Janteloven. Jeg liker det. Det må da være lov å sikte høyt? Om ikke det er nok, er Gunhild Stordalen både lege, modell og selverklært miljøforkjemper. Beauty AND brains.