Svaret er enkelt

Vi satt og gynget på en gammel trebåt en kveld for noen dager siden og hørte på den lave putringen fra motoren og skvulpet fra Middelhavsbølgene mens sjøluften blåste lett i håret. Solen var i ferd med å forsvinne bak horisonten og la sine siste rosa stråler over Ibiza by, luksusyachtene i havnen og borgen på høyden. Et perfekt øyeblikk.

Det var da vi ble enige om at svaret er enkelt. Kjempeenkelt, faktisk. Man må komme på noe lurt. Noe som er så lurt at lykkefølelsen fra båtdekket på Middelhavet kan bli en større del av livet.

Tenk å kunne ha byttet ut jobb og plikter og økonomisk fornuft mot sol og sommer litt oftere!? Eller til og med tatt laptopen med seg til en del av verden som er litt varmere og mer solfylt enn Norge, og jobbet derfra? Det hadde vært luksus, det. Jeg vil høre flippflopper som smekker mot hælene når man går. Kjenne lukten av solkrem på huden. Trø på brennende varm strandsand. Drikke vin til lunsj. Høre fremmede språk rundt meg. Spise fersk frukt til frokost. Prøve mat jeg aldri før har smakt til middag. Være svett selv om det er mørkt. Våkne til summingen fra sikader. Jeg vil, jeg vil! Hver dag, helst.

Så nå skal jeg poppe en kald øl og legge en masterplan for hvordan jeg en vakker dag skal kunne pakke kofferten og hoppe på en enveistur til verdens beste land - Syden.