Penger, p-piller og pass

Jeg sitter på gulvet foran kofferten min, omringet av sommerklær. Det er 19 timer til avreise og jeg er neeesten ferdig å pakke. Jeg elsker kofferten min. Den har plass til ca 146 t-skjorter, har et hemmelig rom og med fire hjul kan den rulle selv om den veier 33,5 kilo. Så tung er den kun på hjemreisen. Nå handler alt om å få med meg det jeg trenger på turen, ha god plass til overs for shopping og unngå å betale overvekt på hjemveien. Her er mine "beste" tips:

  • Det første steget er viktig. Drikk vin mens du pakker. Da blir alt mye morsommere. Eller som mamma nettopp sa: "Jeg klarer ikke ha et relaxed forhold til pakking før jeg har drukket et glass vin."
  • Begynn med å ta frem ALT det kan hende at du kommer til å få lyst å ha på deg, inkludert sko og vesker. Når du har fått oversikt kan du begynne å eliminere. På denne måten ender jeg som regel opp med en fornuftig mengde klær i kofferten. (Og jeg får alltid plass til de 10-12 reserveplaggene jeg slenger nedi rett før flyet letter.)
  • Minst to uker før ferien bestiller jeg timer til å vokse kroppen fri for hår, legge shellac på neglene og extensions på øyevippene. Vips så kan barberhøvel, neglelakk og halvparten av sminken bli igjen hjemme, og jeg har spart minst tre kilo.
  • Prøv å unngå og knuse en halvfull kaffekopp på badet mens du pakker de toalettsakene du faktisk skal ha med. Sånne uhell fører bare til mas, glasskår og et bad som lukter pulverkaffe.
  • Legg sko, bikinier og alt annet som flyter rundt i kofferten i gjennomsiktige brødposer for å få oversikt uten å måtte se nedi hver eneste pose for å finne frem. Det burde være unødvendig å si det, men bruk to (helst tre) brødposer til alle kremer og flasker som kan sprekke, lekke eller knuse. Hilsen klok av skade.
  • Det har blitt diskutert i stykker hva som er lurest av å brette eller rulle klærne. Jeg bretter og legger flatt, og bryr meg ikke om mulige motargument her.
  • Sett kofferten på vekten! Hvis du skal shoppe bør du ha minst seks kilo å gå på. Da kan du ta med deg åtte kilo nye klær hjem, for du kommer deg ALLTID forbi innsjekkingen med et par kilo for mye i kofferten. 
  • For å lette enda mer på vekten, ta ikke med ting som kan kjøpes. Shampo, solkrem, sandaler, osv. Det er lov å sløse penger på ferie.
  • Reis med en veske med skulderreim, så slipper du å hate deg selv når du finner ut hvor dårlig det funker å ha kofferten i en hånd og håndveske i den andre.
  • Husk pappa sin regel om de tre P-ene: penger, p-piller og pass.