Voksenjobben #4

På tide å prate litt jobb igjen! Eller, prate og prate. Denne gangen tenker jeg å smelle til med noen snaps for å gi et litt bedre innblikk i hverdagen min på kontoret.

10.05.15_2.JPG

I det siste har jeg deltatt mye i konseptutvikling. På en side er det veldig spennende og utfordrende å skulle skape noe helt nytt, og på en annen side så frustrerende vanskelig at jeg nesten river av meg håret. Dette er et eksempel på en modell for prosessen vi følger når vi begynner med brainstorming. Her handler det om å kaste ut flest mulig idéer, alt man kan komme på, og skrible dem ned på post-its eller tavlen eller et annet sted. Så snevrer man inn igjen ved å plukke ut de beste tankene som har dukket opp.

Brainstorming in action her, utstyrt med hver vår sprittusj og et stort felles lerret. Dette er første steg, og på dette stadiet vet vi generelt sett ekstremt lite om hvor vi kommer til å ende opp.

Nå innser jeg at det ser ut som om jeg jobber i barnehage, men dette er kreativitet på høyt plan, vett.

Noen ganger åpner vi verktøykassen og drar frem andre ganske heftige metoder, som for eksempel kundereisekartlegging. Dette lærte jeg meg i forbindelse med innsiktsprosjektet jeg har fortalt om tidligere. Da kartla vi hvordan brukerne opplevde tjenesten for å til slutt kunne komme frem til hvordan tjenesten kunne gjøres enda bedre.

Når jeg ikke springer rundt og vifter med sprittusjer og post-its sitter jeg ved pulten min og jobber på (det vi kan kalle) en mer normal måte. Forrige uke lærte jeg meg å lage trådskisser til nye nettsider. Tøft, huh?

Andre dager chiller jeg i et møterom med smoothien min. Her levert i verdens søteste Neolab-pose. Neolab er Knowits in-house reklamebyrå. Kommunikasjonsbyrå. Markedsføringsbyrå. Whatever you'd like it to be.

Også må vi jo ha orden i sakene på jobb. Derfor deler vi fint hyggeansvaret mellom oss. Sist uke var det min tur, så da var det med andre ord strøkent på kontoret hver dag. Hvertfall i min etasje. Sånn cirka.