Voksenjobben #2

Som dere vet, så kommer lønnsslippen min nå fra Knowit. Ah, det er godt å ha fast jobb! Jeg har jo skrevet litt om jobben min tidligere, men ingenting om hva jeg faktisk driver med om dagene. Så nå tenker jeg det er på tide å prate litt arbeidshverdag og andre faglige greier her på bloggen. Med Nadine-språk, selvfølgelig. OK? Here goes.

Knowit er et nordisk konsulenthus hvor ca 1800 mennesker kombinerer sin tech-peiling og forretningsforståelse med kreativitet og design for å utvikle nye løsninger innenfor digitale tjenester og IT, merkevare og kommunikasjon. I Stavanger er vi rundt 40 stykker, hvorav ett hode holder fokus på innholdsutvikling og -strategi, og det er meg.

Innhold er en del av UX. Det står for user experience - brukeropplevelse. God brukeropplevelse omfatter mye og kan forklares på mange måter, men i min verden handler det om at en nettside eller en app skal være enkel og intuitiv i bruk, inneholde nyttig funksjonalitet og hjelpe brukeren å raskt nå målet sitt. Faktisk finnes det folk som er eksperter på å skape gode brukeropplevelser. Disse kalles interaksjonsdesignere, og fordi de kan alt mulig rart om hvordan mennesker samhandler med digitale løsninger, bruker de kunnskapen sin til å lage nye løsninger med enda bedre funksjoner, arkitektur og design. Videre krever også disse løsningene godt innhold for at hverdagen skal bli best mulig for brukerne. Det er her jeg kommer inn.

Du har sikkert allerede skjønt at jeg som innholdsutvikler i hovedsak skriver på nett. Det er ganske annerledes fra å skrive artikler for en avis eller et magasin. Skal man skrive gode webtekster er det kjempeviktig at man evner å tenke helhet og kontekst. På en nettside finnes det for eksempel en masse funksjonalitet, design og sideflyt som teksten skal spille på lag med. Altså må man se på innholdet som en del av et større bilde. En innholdsutvikler må også kjenne og forstå brukerne av en nettside, litt på samme måte som når journalister prater om kjerneleseren. Hvordan havnet brukerne her og hvilke mål har de når de lander på denne nettsiden? Sist men ikke minst, må man kunne tenke strategisk og målrettet rundt innhold. Hvordan kan innholdet skape verdi både for kunden og for bedriften? Forteller det en fengende historie? Formidler det et budskap? Nei? Da må det enten endres eller fjernes.

Sånn, nå ble jeg helt sliten. Avslutter brått og godt med et ganske kjipt bilde av påskeferie-looken og ett av visittkortene mine som jeg fortsatt har til gode å dele ut til noen som helst.